Jump to content
Студентський Форум
Clerk

Церква

Recommended Posts

я думаю кожен маэ шукати і обовязково знайде. Не можна брати все як само собою зрозуміле. Бабуся привчила ходити до церкви, то ходиш навіть не усвідомлюючи навіщо.

Іноді в пошуку можна знайти те що навіть і не шукав.

а життєва мета всіх думаю і проявляється в тому пошуку, адже якщо щось зрозуміле само собою, то кому воно потрібно!?!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Іноді в пошуку можна знайти те що навіть і не шукав.

а життєва мета всіх думаю і проявляється в тому пошуку...

ЗГОДЕН!!! Ніколи не знаєш, де знайдеш - де втратиш... І головне, як на мене - не те, в які ситуації ми потрапляємо, а те - як ми до цього ставимося, що відчуваємо.

 

"...людина задається все серйознішими запитаннями і вкінці кінців вона перестає вірити в Бога взагалі", - пише Коля...

Що ж, мабуть, у нас різні погляди на це. Я, навпаки, чим більше думаю - тим більше вірю. Бо якщо "врубати" логіку - не можу припустити, що життя на планеті зародилося саме (та ще й у такому різномаїтті. Це ж просто ГЕНІАЛЬНО!!! Тут явно задіяні Розум і Любов); і що ми живемо без мети. Те що ми не знаємо її - не значить, що її нема ("Я знаю, що я нічого не знаю"). Коли замислююся над "все серйознішими запитаннями" - відчуваю, що мій "келих" наповнюється (маю на увазі відчуття, протилежне пустоті).

"Я не задаюся такими запитаннями, бо особисто був у таких ситуаціях коли до смерті залишалося зовсім трошки і тому немаю права говорити, (таде там говорити навіть думати), що Бога нема", - писав Коля.

Я теж бував у таких ситуаціях, в тому числі і за власним бажанням. Але в кінці кінців вирішив ще пожити: коли ще випаде такий шанс - мене хвилює, що буде з матінкою-Землею... Гадаю, своїми думками і діями я теж роблю для неї щось хороше.

Як пише Пауло Коельо у "Книзі воїна світла": "Тому він і може називатись воїном світла, що пройшов через все це і не втратив надії стати краще, ніж був".

Не розумію, чому люди відчувають страх смерті?

Share this post


Link to post
Share on other sites

хех народ :) цІкаво, тут ще хтось пише? так прочитав сторінок 10 всього форума, думки цікаві, хочу приєднатися

Share this post


Link to post
Share on other sites
Не розумію, чому люди відчувають страх смерті?

 

це інстинктивне. не знаю, сама колись хотіла "піти", але потім, коли наснився просто сон в якому мене пропонували забрати, то стало страшно і я прокинулась зі сльозами на очах.

тут діло стрьомне, це ж не хухри-мухри )

Share this post


Link to post
Share on other sites

я не часто хожу до церкви, радше рідко. незнаю чому, але часто почуваюсь незатишно в церкві...всі ті запахи... і не дуже люблю священників і всіх інших, хоча і ставлюсь до них з деякою повагою.

 

а хожу, коли незатишно себе почуваю або, коли страшно, коли почуваю вину або потребую допомоги.

ну, і обов'язково на Пасху.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Щодо страху смерті, то я вважаю що людина, як і будь що створене, починає замислюватися над тим, чи виконала вона те для чого була створена, а якщо ні то і жила даремно. ми тут щоб зробити вибір з Богом ми чи ні (а це те ж що й проти нього). от тому віруючі і не бояться смерті.

 

Щодо церкви, то не розумію чому ми не виходимо за межі православної церкви. Ті хто не бачать особливого сенсу в релігії повинні зрозуміти, що це протилежність віри і якщо їм релігія не подобається - то віра це зовсім інше. Я баптист і мені хочеться ходити до церкви, тому що там менше релігії, менше рамок, а більше Живого Бога (не хочу сказати що в православній церкві Його немає, але там прийдеться пошукати) Баптистська церква - пастор який не носить ряс і кучі золотих хрестиків, який не змушує цілувати хрест ставати наколіна перед іконою і хреститися, молитви не ті які написані в молитвинниках і не до святих а до Бога і наші слова, те що Йому потрібно. Бог це не власник який ставить галочку коли ми похрестимося, це ж Тато, йому ми! потрібні а не обряди.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Щодо страху смерті, то я вважаю що людина, як і будь що створене, починає замислюватися над тим, чи виконала вона те для чого була створена, а якщо ні то і жила даремно. ми тут щоб зробити вибір з Богом ми чи ні (а це те ж що й проти нього). от тому віруючі і не бояться смерті.

 

Щодо церкви, то не розумію чому ми не виходимо за межі православної церкви. Ті хто не бачать особливого сенсу в релігії повинні зрозуміти, що це протилежність віри і якщо їм релігія не подобається - то віра це зовсім інше. Я баптист і мені хочеться ходити до церкви, тому що там менше релігії, менше рамок, а більше Живого Бога (не хочу сказати що в православній церкві Його немає, але там прийдеться пошукати) Баптистська церква - пастор який не носить ряс і кучі золотих хрестиків, який не змушує цілувати хрест ставати наколіна перед іконою і хреститися, молитви не ті які написані в молитвинниках і не до святих а до Бога і наші слова, те що Йому потрібно. Бог це не власник який ставить галочку коли ми похрестимося, це ж Тато, йому ми! потрібні а не обряди.

 

Інша форма - суть та сама - "церква".

Все впирається завжди лише у віруючого - як вірить? у що вірить? що робить?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Суть для Бога,суть+форма для нас (міняються люди- міняється церква. Бо церква це люди). Дотого ж потрібно виходити з того, що треба Богу від церкви. Бо якщо спиратися на егоїзм то з формою можна зробити що хочеш а суті не додасться. Наприклад обхід поколу 3 рази, 3 рази хреститися, не вважаєте апсурдом чи обрядом, який і близько не потрібний Богу?

 

Уявіть, людина знає що є Бог і хоче знати Його. Приходить до православної церкви з цими питаннями (як вірить? у що вірить? що робить?) і йому гворорять про святих, про те як потрібно себе вести в церкві, коли молиться як молиться, що говорить. Пару років і вона формальний віруючий. А Богу що від того, що вона вивчила молитву, запам’ятала правила і перестала показувати гріхи людям, я мовчу вже про те що матір Божу прирівнюють до Нього, їй моляться. Хто ж за нас померав?

Він хоче щоб ми шукали Його, розпитували, радилися, дякували, просили. Він ОСОБА - це міняє все.

 

як вірить? у що вірить? що робить? - все написано в Біблії. Яку моя бабуся-православна ніколи і не читає, хоча знає про всі свята (!),як би там вони і відносилися до Христа (а це буває рідко).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Уособлення Бога знаходимо в книжках, але чи так воно чи ні?! Наразі ствердних відповідей я не знайшов.

Якщо вчитуватися в Біблію, то не все, що там написано зрозуміло - якщо не все зрозумів, то не можеш зробити висновок, що там написано все.

Знати про свята це похвально, але святкування - це не віра.

Матір Божа. Кожен вибирає кому поклонятися. Кляняємося тому, хто вищий за нас або скоріше за все тому, хто цього вимагає. Хто вимагає?

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Матір Божа. Кожен вибирає кому поклонятися. Кляняємося тому, хто вищий за нас або скоріше за все тому, хто цього вимагає. Хто вимагає?"

 

Исход 20:

2. Я Господь, Бог твой, Который вывел тебя из земли Египетской, из дома рабства;

3. да не будет у тебя других богов пред лицем Моим. (!)

4. Не делай себе кумира и никакого изображения того, что на небе вверху, и что на земле внизу, и что в воде ниже земли;

5. не поклоняйся им и не служи им, ибо Я Господь, Бог твой, Бог ревнитель (!), наказывающий детей за вину отцов до третьего и четвертого рода, ненавидящих Меня,

 

В кожного свій вибір. І відповідальність за вибр тож в кожного своя. Все тут ясно написано.

 

Щодо першого питання то все просто.

"""Уособлення Бога знаходимо в книжках, але чи так воно чи ні?!"""

 

пару питань які треба задати:

Бог все чує?

Бог ховається від нас?(!) Бог хоче говорити? --- це те про що я кажу. Живий Бог! який зараз такий як і раніше. (Чи тоді коли писалися книжки Він був а зараз немає?)

Про Нього,що можна узнати тіки з книжок?

 

Иеремии 33

3. Воззови ко Мне - и Я отвечу тебе, покажу тебе великое и недоступное, чего ты не знаешь.

 

Спробуй помолитися, попроси показати Себе і будеш здивований, побачиш Який великий мій Бог!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Це все вірно, але хто що, чи кого готовий сприйняти?! Кожен поклониться тому, кому вважатиме за потрібне. Більшість "віруючих" не задумуються над тим, що ти процитував. Безумовно відповідатиме кожен за себе, лише за себе.

 

Книги основні джерела, як це не парадоксально, оскільки це один з найпридатніших для сприйняття засобів. Навіть ти оперуєш в даний момент книгами, наводячи цитати. Те що відчувається і те, що знаходять роздуми часто не вписується в "книжні варіанти".

 

Всі кличуть, а чи чує хтось відповідь я не знаю.

Що ти чуєш?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ох якщо Бог захоче сказати то він скаже. В мене ось молитва кожного дня в 7. борюся з собою. А останні 2 дня в мене в 7 00 починала текти кров з носа а коли я прокидався через це вона швидко припинялася. Говорить багато і часто наскільки скільки хочеться цого чути (він не йде проти волі тому все залежить він нас).

Правильно потрібно поставити питання.

"Всі кличуть, а чи чує хтось відповідь я не знаю." а "Кличуть, а чи хочуть почути?"

Соьогодні був на 2х служіннях і чув від Нього багато. Ти тобто Ви багато не зрозумієте поки не відчуєте. Бог говорить порізному. Буває навіть слів не треба.

 

Колись проснувся в 7 00 і говорю: "Боже, ну чого так важко вставати, Ти ж мене для цього створив, чого важко Тебе шукати?" і так хвидин 5. а потім відчув тепло по тілу,і відчуваю що мені зараз зовсім не важко вже.

 

Захочимо- знайдемо Бога. Він свій крок зробив вже давно. (я про Ісуса Христа. який помер для того шоб ми мали відносини з Богом)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Чому ти переконаний, що це саме БОГ?

А для цього потрібно визначити хто такий Бог, інакше немає змісту сперечатися

Share this post


Link to post
Share on other sites
А для цього потрібно визначити хто такий Бог, інакше немає змісту сперечатися

Наразі суперечки немає. Давай визначимо, хто ВІН у даній ситуації. Вибирай "точку відліку".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...