ТАБАЧНИКА ГЕТЬ!

Welcome Guest ( Log In | Register )

Депресія, осписи та поради як вийти з неї
LMax
post 21.08.2006, 12:27
Post #1

Friends
Group Icon

Group: cтудент V.I.P
From: Lviv
Member No.: 58

ДЕПРЕСІЯ - у медицині один з видів психічного розладу. Д. виражається в тужливому, подавленому настрої, усвідомленні своєї нікчемності, песимізмі та ін. Стимули до діяльності слабшають або зовсім зникають, хворий робиться малорухомим, байдужим до своїх найважливіших життєвих інтересів, вважає кращим результатом смерть і нерідко робить суїцид. Д. страждають не тільки дорослі, але й діти й підлітки. Д. у дітей і підлітків може виникнути внаслідок певних життєвих ситуацій (наприклад, нерозуміння в родині, розірвання шлюбу, труднощі адаптації до школи, погана готовність до шкільного навчання й ін.). Якщо в дитини зустрічаються лише окремі прояви депресивного стану, пов'язані із труднощами психологічного характеру, можна із захворювання, ліквідувавши негативні фактори, що викликають Д., надати дитині психологічну допомогу. Якщо ж Д. прийняла хронічну форму, необхідно тривале лікування, що найкраще робити в спеціальних закладах...

Добре описано, зрозуміє той, хто це пережив:
Депресія - це коли висиш у нескінченній порожнечі, вдихаєш її мертве повітря і не знаєш, що тобі потрібно далі - дряпатися догори, чи плюнути на все і полетіти за цим своїм плювком донизу.

Транс. Озираєшся і споглядаєш ілюзію. Усе навколо ілюзія - кохання, зло, гроші, друзі, малюк, що розбив коліно і, мабуть, ще на додаток отримає від мами по шиї. І люди навкруги - актори, ілюзіоністи. Хтось - справжній талант, у когось виходить поганенько.

Боляче аж до нудоти. Втрачається сенс. Мій безсенсовий організм, в якому тече кров - качає кисень. Чи то тече концентрат безсенсового страждання?

Звідки я? Куди я? І що я? А головне - навіщо??? Як виборсатися і чи варто? Збираю залишки сил - дряпаюся догори, ламаючи нігті, збиваючи у кров руки. Невпевненим кроком виходжу із порожнечі. Продовжую жити ілюзіями. Продовжую грати свою роль. Трохи прикро. Ми - піддослідні.

Депресія - то тест на слабкість.

http://old.bratstvo.info/publicism/14010601.shtml

Останнім часом у мене постійне відчуття що я стою на місці, а життя в мене вислизає з рук. Оглянувшись назад я не бачу нічого гарного й вартого що я зробив за своє життя й не бачу ніяких перспектив у майбутньому. Іноді хочеться просто закрити очі й більше їх не відкривати, але це був би найпростіший вихід із ситуації, так роблять боягузи, а я не збираюсь повертати неприємностям спину! Я спробую змінити своє майбутнє щоб Raven не виявився правим і я не викинув своє драгоцінний час на вітер. Краще скажіть чому на світі всі так важко? Яка користь якщо тобі здається що ти знайшов щастя, а воно виявляється недосяжним.

http://baltgames.lv/v2/columns/1399/

Корисно до теми:
Як не опинитись в полоні депресії
Одна з причин хронічної депресії
Go to the top of the page

+Quote Post
3 Pages V   1 2 3 >  
Start new topic
Replies (1 - 14)
Anna
post 21.08.2006, 12:34
Post #2

професор

From: Запоріжжя
Member No.: 335

Здається мені, що я зараз там...
Якась безперспективність та бажання нічого не робити. Я не бачу себе в майбутньому.
Коли знайду себе, повернусь...
Треба змінити роботу... Куди йти?

--------------------
Ти знаєш, що ти - людина?
Ти знаєш про це чи ні?
Усмішка твоя - єдина,
Мука твоя - єдина,
Очі твої - одні

(уривок з вірша Василя Симоненка)

+Quote Post
LMax
post 21.08.2006, 12:43
Post #3

Friends
Group Icon

Йти за покликом душі, а це не просто, бо можеш залишитись без роботи і грошей навіть на якийсь період до самовизначення.
Але ще важливо для цього побільше дізнатись про Бога (це я з власного досвіду кажу, хоча визначення ще не добився, зато з хронічної депресії з дитинства виліз).

--------------------
Не люди/обставини/явища роблять нас такими, якими ми є, а наше сприйняття їх.

+Quote Post
mcandre
post 21.08.2006, 13:13
Post #4

кандидат

From: Central Europe
Member No.: 2221

треба побільше проводити час з веселими друзями

--------------------
без url

+Quote Post
Anna
post 21.08.2006, 13:14
Post #5

професор

Я не збираюсь кидати роботу раніше, ніж знайду нову, але я не знаю, куди податись, в яку сферу. Це, напервно, в багатьох випускників вузів буває. Я загубилась...

А щодо Бога, то в мене душа не спримає християнства. Воно мене навпаки дратує. Я впевнена, що для мене це не вихід. Мені потрібна ціль, мета і я прийду до тями.

--------------------
Ти знаєш про це чи ні?
Усмішка твоя - єдина,
Мука твоя - єдина,
Очі твої - одні

+Quote Post
LMax
post 21.08.2006, 15:32
Post #6

Friends
Group Icon

QUOTE (Anna @ 21.08.2006, 15:14) *
Я не збираюсь кидати роботу раніше, ніж знайду нову, але я не знаю, куди податись, в яку сферу. Це, напервно, в багатьох випускників вузів буває. Я загубилась...

Сходи до психолога хай дасть тести чим тобі в житті зайнятись.

А щодо Бога, то в мене душа не спримає християнства. Воно мене навпаки дратує.

Чого ти тоді до церкви ходиш?

+Quote Post
первропсих
post 21.08.2006, 21:40
Post #7

студент
**

Group: студент
From: Івано-Франківськ
Member No.: 2882

Депресія лікується свіжим повітрям, зарядкою(фізичною активністю), їсти шоколад, ізюм, курагу... і те, що любиш...
також раджу контрастний душ... зранку... зразу відчуєш радість життя...

можна піти до психолога, як порадив LMax...там поможуть розібратись... і пошукати себе...
у великих містах є телефон довіри де тобі нададуть безкоштовну анонімну допомогу...
головне - діяти... а не сидіти і слухати свою улюблену депресію... :)

--------------------
Ось і вся Матриця, хлопці...

+Quote Post
Anna
post 22.08.2006, 9:08
Post #8

професор

Хлопці, в мене не все так погано! Просто тимчасовий стан медузи

QUOTE (LMax @ 21.08.2006, 17:32) *
Чого ти тоді до церкви ходиш?

А хто казав, що я туди ходжу? На екскурсії в інших містах ходжу. Я вже десь про це писала

QUOTE (первропсих @ 21.08.2006, 23:40) *
Депресія лікується свіжим повітрям, зарядкою(фізичною активністю), їсти шоколад, ізюм, курагу... і те, що любиш...
також раджу контрастний душ... зранку... зразу відчуєш радість життя...

Мені оце подобається :)

--------------------
Ти знаєш про це чи ні?
Усмішка твоя - єдина,
Мука твоя - єдина,
Очі твої - одні

+Quote Post
LMax
post 22.08.2006, 14:55
Post #9

Friends
Group Icon

QUOTE (Anna @ 21.08.2006, 15:14) *
А щодо Бога, то в мене душа не спримає християнства. Воно мене навпаки дратує.

Що саме дратує: люди чи Христос який навчав те, що погано засвоїли перші, і перекрутили на свою користь?

+Quote Post
J@ck-Sparrow
post 22.08.2006, 16:59
Post #10

доцент

From: Kiev - 4ever!!!
Member No.: 2794

хе...хе дипресія!? )) цікаво... схожий стан... відчуваю себе як капітан, коли уся команда підімає бунт, та залишає тебе, а щурі прогризають дно корабля у самий напідходящий момент... і немає нікого... а коли очі поглинають у воду... ти бачишь всю ту безодню і розумієш....ти один....один....один... )
Ніколи не відчували такого стану? ))) саме зараз у мене такий... не тяжко здогадатися чому, якщо увжно внуритись у мою метафору... чи щось на зразок неї )) і начебто все гараз.. всі цілі... але не спокійно...

--------------------
J@ck-Sparrow, Captaіn J@ck-Sparrow )
-/--/--/--/--/--/--/--/--/--/--/--/--/--/-
Як би тобі мої думки
Ну а мені тай чари твої
Як би тобі мої слова
Як би мені тебе і навпаки
-\--\--\--\--\--\--\--\--\--\--\--\--\--\-

+Quote Post
LMax
post 22.08.2006, 17:10
Post #11

Friends
Group Icon

відчував чувак, я знаю що це...

А куди ви "тримали курс" з "командою" якщо не секрет?

+Quote Post
Псих
post 22.08.2006, 18:30
Post #12

Bender
Group Icon

From: Тернопіль
Member No.: 188

Свого часу мені допомгла вийти з депресії зміна світогляду. Інший погляд на стосунки людей і взаємозв'язок всього у всесвіті і все таке... ну ви знаєте.. А потім робота допомогла. Не те щоб я сильний трудоголік, але була (і залишається) мета і бажання зробити щось значуще. Реалізуватись, в тому числі у роботі. Та й у всьому.
Крім того, я як чоловік, плюс ще й характер такий - мушу бути чимось корисний. От і знайшов де бути корисним. А там полетіло-потяглось.. smile.gif
А ще люди які мене оточують. ;)

--------------------
Ай!!.. Карамба! ...

+Quote Post
LMax
post 22.08.2006, 21:01
Post #13

Friends
Group Icon

про вихід: в мене так само було.
а про світогляд: треба остаточно переконатися що вибрана правильна позиція, щоб не було облому колись.
Короче не стояти на місці.

+Quote Post
d_mind
post 23.08.2006, 8:31
Post #14

професор

From: Львів
Member No.: 651

Найкращий вихід уникнути затяжного депресивного стану - це розмова з людиною якій довіряєш. Необхідно просто поділитися своїми проблемами та переживаннями, поприколюватися з того всього і все буде класно biggrin.gif
В основному через неможливість з кимось порадитися людина ще більше починає замикатися в собі та поглиблювати апатію, що може призвести до самогубства.

--------------------
Ocean boils in heart
Warming crimson blood,
Feeling grows in me:
I am joining the Eternity!
(c) d_mind

+Quote Post
LMax
post 23.08.2006, 8:40
Post #15

Friends
Group Icon

Так воно і є. Але не можливо буває знайти таку людину, якщо тобі здалося що всі проти тебе і це видно в кожному погляді, кожному русі, кожному задумі... Ще підозри при незнанні (і страх перед тим знанням) можуть накаляти обстановку до невиносимості.

+Quote Post

3 Pages V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic

RSS Lo-Fi Version Time is now: 03.09.2010 - 0:20
РеклЯма на сайті
ЮРИСПРУДЕНЦІЯ Неофіційна газета Київського університету Пиши українською