Депресія, осписи та поради як вийти з неї |
Депресія, осписи та поради як вийти з неї |
21.08.2006, 12:27
|
|
![]() Friends Group: cтудент V.I.P Posts: 5193 Joined: 09/02/04 From: Lviv Member No.: 58 |
ДЕПРЕСІЯ - у медицині один з видів психічного розладу. Д. виражається в тужливому, подавленому настрої, усвідомленні своєї нікчемності, песимізмі та ін. Стимули до діяльності слабшають або зовсім зникають, хворий робиться малорухомим, байдужим до своїх найважливіших життєвих інтересів, вважає кращим результатом смерть і нерідко робить суїцид. Д. страждають не тільки дорослі, але й діти й підлітки. Д. у дітей і підлітків може виникнути внаслідок певних життєвих ситуацій (наприклад, нерозуміння в родині, розірвання шлюбу, труднощі адаптації до школи, погана готовність до шкільного навчання й ін.). Якщо в дитини зустрічаються лише окремі прояви депресивного стану, пов'язані із труднощами психологічного характеру, можна із захворювання, ліквідувавши негативні фактори, що викликають Д., надати дитині психологічну допомогу. Якщо ж Д. прийняла хронічну форму, необхідно тривале лікування, що найкраще робити в спеціальних закладах...
Добре описано, зрозуміє той, хто це пережив: QUOTE Депресія - це коли висиш у нескінченній порожнечі, вдихаєш її мертве повітря і не знаєш, що тобі потрібно далі - дряпатися догори, чи плюнути на все і полетіти за цим своїм плювком донизу. Транс. Озираєшся і споглядаєш ілюзію. Усе навколо ілюзія - кохання, зло, гроші, друзі, малюк, що розбив коліно і, мабуть, ще на додаток отримає від мами по шиї. І люди навкруги - актори, ілюзіоністи. Хтось - справжній талант, у когось виходить поганенько. Боляче аж до нудоти. Втрачається сенс. Мій безсенсовий організм, в якому тече кров - качає кисень. Чи то тече концентрат безсенсового страждання? Звідки я? Куди я? І що я? А головне - навіщо??? Як виборсатися і чи варто? Збираю залишки сил - дряпаюся догори, ламаючи нігті, збиваючи у кров руки. Невпевненим кроком виходжу із порожнечі. Продовжую жити ілюзіями. Продовжую грати свою роль. Трохи прикро. Ми - піддослідні. Депресія - то тест на слабкість. http://old.bratstvo.info/publicism/14010601.shtml QUOTE Останнім часом у мене постійне відчуття що я стою на місці, а життя в мене вислизає з рук. Оглянувшись назад я не бачу нічого гарного й вартого що я зробив за своє життя й не бачу ніяких перспектив у майбутньому. Іноді хочеться просто закрити очі й більше їх не відкривати, але це був би найпростіший вихід із ситуації, так роблять боягузи, а я не збираюсь повертати неприємностям спину! Я спробую змінити своє майбутнє щоб Raven не виявився правим і я не викинув своє драгоцінний час на вітер. Краще скажіть чому на світі всі так важко? Яка користь якщо тобі здається що ти знайшов щастя, а воно виявляється недосяжним. http://baltgames.lv/v2/columns/1399/ Корисно до теми: Як не опинитись в полоні депресії Одна з причин хронічної депресії |
|
|
|
![]() |
21.08.2006, 12:34
|
|
![]() професор ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: cтудент V.I.P Posts: 1497 Joined: 01/11/04 From: Запоріжжя Member No.: 335 |
Здається мені, що я зараз там...
Якась безперспективність та бажання нічого не робити. Я не бачу себе в майбутньому. Коли знайду себе, повернусь... Треба змінити роботу... Куди йти? -------------------- Ти знаєш, що ти - людина?
Ти знаєш про це чи ні? Усмішка твоя - єдина, Мука твоя - єдина, Очі твої - одні (уривок з вірша Василя Симоненка) |
|
|
|
21.08.2006, 12:43
|
|
![]() Friends Group: cтудент V.I.P Posts: 5193 Joined: 09/02/04 From: Lviv Member No.: 58 |
Йти за покликом душі, а це не просто, бо можеш залишитись без роботи і грошей навіть на якийсь період до самовизначення.
Але ще важливо для цього побільше дізнатись про Бога (це я з власного досвіду кажу, хоча визначення ще не добився, зато з хронічної депресії з дитинства виліз). -------------------- Не люди/обставини/явища роблять нас такими, якими ми є, а наше сприйняття їх.
|
|
|
|
21.08.2006, 13:13
|
|
![]() кандидат ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: cтудент V.I.P Posts: 562 Joined: 31/03/06 From: Central Europe Member No.: 2221 |
треба побільше проводити час з веселими друзями
-------------------- без url
|
|
|
|
21.08.2006, 13:14
|
|
![]() професор ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: cтудент V.I.P Posts: 1497 Joined: 01/11/04 From: Запоріжжя Member No.: 335 |
Я не збираюсь кидати роботу раніше, ніж знайду нову, але я не знаю, куди податись, в яку сферу. Це, напервно, в багатьох випускників вузів буває. Я загубилась...
А щодо Бога, то в мене душа не спримає християнства. Воно мене навпаки дратує. Я впевнена, що для мене це не вихід. Мені потрібна ціль, мета і я прийду до тями. -------------------- Ти знаєш, що ти - людина?
Ти знаєш про це чи ні? Усмішка твоя - єдина, Мука твоя - єдина, Очі твої - одні (уривок з вірша Василя Симоненка) |
|
|
|
21.08.2006, 15:32
|
|
Я не збираюсь кидати роботу раніше, ніж знайду нову, але я не знаю, куди податись, в яку сферу. Це, напервно, в багатьох випускників вузів буває. Я загубилась... Сходи до психолога хай дасть тести чим тобі в житті зайнятись. QUOTE А щодо Бога, то в мене душа не спримає християнства. Воно мене навпаки дратує. Чого ти тоді до церкви ходиш? |
|
|
|
21.08.2006, 21:40
|
|
|
студент ![]() ![]() Group: студент Posts: 43 Joined: 14/08/06 From: Івано-Франківськ Member No.: 2882 |
Депресія лікується свіжим повітрям, зарядкою(фізичною активністю), їсти шоколад, ізюм, курагу... і те, що любиш...
також раджу контрастний душ... зранку... зразу відчуєш радість життя... можна піти до психолога, як порадив LMax...там поможуть розібратись... і пошукати себе... у великих містах є телефон довіри де тобі нададуть безкоштовну анонімну допомогу... головне - діяти... а не сидіти і слухати свою улюблену депресію... :) -------------------- Ось і вся Матриця, хлопці...
|
|
|
|
22.08.2006, 9:08
|
|
Хлопці, в мене не все так погано! Просто тимчасовий стан медузи
Чого ти тоді до церкви ходиш? А хто казав, що я туди ходжу? На екскурсії в інших містах ходжу. Я вже десь про це писала Депресія лікується свіжим повітрям, зарядкою(фізичною активністю), їсти шоколад, ізюм, курагу... і те, що любиш... також раджу контрастний душ... зранку... зразу відчуєш радість життя... Мені оце подобається :) -------------------- Ти знаєш, що ти - людина?
|
|
|
22.08.2006, 14:55
|
|
|
|
|
|
22.08.2006, 16:59
|
|
![]() доцент ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: cтудент V.I.P Posts: 324 Joined: 30/07/06 From: Kiev - 4ever!!! Member No.: 2794 |
хе...хе дипресія!? )) цікаво... схожий стан... відчуваю себе як капітан, коли уся команда підімає бунт, та залишає тебе, а щурі прогризають дно корабля у самий напідходящий момент... і немає нікого... а коли очі поглинають у воду... ти бачишь всю ту безодню і розумієш....ти один....один....один... )
Ніколи не відчували такого стану? ))) саме зараз у мене такий... не тяжко здогадатися чому, якщо увжно внуритись у мою метафору... чи щось на зразок неї )) і начебто все гараз.. всі цілі... але не спокійно... -------------------- J@ck-Sparrow, Captaіn J@ck-Sparrow )
-/--/--/--/--/--/--/--/--/--/--/--/--/--/- Як би тобі мої думки Ну а мені тай чари твої Як би тобі мої слова Як би мені тебе і навпаки -\--\--\--\--\--\--\--\--\--\--\--\--\--\- |
|
|
|
22.08.2006, 17:10
|
|
відчував чувак, я знаю що це...
А куди ви "тримали курс" з "командою" якщо не секрет? |
|
|
|
22.08.2006, 18:30
|
|
![]() Bender Group: cтудент V.I.P Posts: 2842 Joined: 20/07/04 From: Тернопіль Member No.: 188 |
Свого часу мені допомгла вийти з депресії зміна світогляду. Інший погляд на стосунки людей і взаємозв'язок всього у всесвіті і все таке... ну ви знаєте.. А потім робота допомогла. Не те щоб я сильний трудоголік, але була (і залишається) мета і бажання зробити щось значуще. Реалізуватись, в тому числі у роботі. Та й у всьому.
Крім того, я як чоловік, плюс ще й характер такий - мушу бути чимось корисний. От і знайшов де бути корисним. А там полетіло-потяглось.. А ще люди які мене оточують. ;) -------------------- Ай!!.. Карамба! ...
|
|
|
|
22.08.2006, 21:01
|
|
про вихід: в мене так само було.
а про світогляд: треба остаточно переконатися що вибрана правильна позиція, щоб не було облому колись. Короче не стояти на місці. |
|
|
|
23.08.2006, 8:31
|
|
|
професор ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: cтудент V.I.P Posts: 1380 Joined: 06/02/05 From: Львів Member No.: 651 |
Найкращий вихід уникнути затяжного депресивного стану - це розмова з людиною якій довіряєш. Необхідно просто поділитися своїми проблемами та переживаннями, поприколюватися з того всього і все буде класно
В основному через неможливість з кимось порадитися людина ще більше починає замикатися в собі та поглиблювати апатію, що може призвести до самогубства. -------------------- Ocean boils in heart
Warming crimson blood, Feeling grows in me: I am joining the Eternity! (c) d_mind |
|
|
|
23.08.2006, 8:40
|
|
Так воно і є. Але не можливо буває знайти таку людину, якщо тобі здалося що всі проти тебе і це видно в кожному погляді, кожному русі, кожному задумі... Ще підозри при незнанні (і страх перед тим знанням) можуть накаляти обстановку до невиносимості.
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Lo-Fi Version | Time is now: 03.09.2010 - 0:20 |